Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

CONTACT RAPID

PRODUCATORI

detector de gaze
detector de gaze

Detector de gaze pentru apartament | Detector de gaze pret | Detector de gaze obligatoriu  |

Importanta unui detector de gaze in viata noastra – Gazul metan este deosebit de utilizat in orice locuinta, insa pe cat este de folositor, pe atat este de periculos. Asadar, indiferent ca este vorba despre folosirea unei butelii, fie ca este vorba despre conectarea la reteaua de gaze, pentru a putea asigura oferi familiei acea siguranta necesara, este obligatoriu sa instalezi un detector de gaz bun.

Unul dintre ultimele modele de dispozitive de acest gen, care sunt in momentul de fata foarte cautate, sunt modelele de detector de gaze pentru apartament. In cazul unui dezastru petrecut in urma emanatiilor de gaze, mai exact exploziile care pot fi provocate de acestea,  pot pune in pericol atat locatarii unui anumit spatiu, cat si constructia respectiva.

 

Ce este un detector de gaze INIM?

 

Detectorul de gaze naturale este un dispozitiv electronic care face posibila detectarea anumitor gaze, in cazul in care acestea apar in mediul exterior. Asadar, indiferent ca este vorba despre o centrala termica sau un aragaz, aceste detectoare de gaze sunt cea mai buna masura care poate fi luata pentru siguranta locuitorilor.

Aceste dispozitive sunt foarte importante caci pot salva viata, iar evolutia tehnologica a facut ca pretul unui detector de gaze sa devina accesibil pentru marea majoritate a consumatorilor.

 

Ce tipuri de detectoare de gaze INIM exista?

 

Exista doua tipuri de detectoare de gaze naturale:

detector de gaze  cu electrovalva, acesta este cel care se monteaza in camera cu conducta de gaz, iar in cazul in care este detectata o scurgere de gaze, acest dispozitiv are o electrovalva cu ajutorul careia este oprita alimetarea de pe teava de gaz din locuinta. Montarea unui detector de gaze de acest tip trebuie sa fie facuta de care specialistii ANRE.

detector de gaze portabil, acest model functioneaza pe baza unor baterii sau a unor acumulatori si nu necesita nici un fel de instalare. Acestea pot fi transportate in orice loc se doreste pentru a detecta existenta scurgerilor de gaze. Dezavantajul acestor modele de detectoare de gaze nu au posibilitatea de a oferi protectie, ci doar pentru a avertiza. Pentru o eficienta maxima, acestea trebuie insa verificate in permanenta.

 

Unde se monteaza un detector de gaz INIM?

 

Este foarte important locul unde are loc montarea unui detector de gaz, caci trebuie determinata corect concentratia de gaze din aer.

Acesta nu trebuie montat in spatii inchise sau langa surse de curenti de aer si trebuie ferit de umezeala sau de surse de caldura.

Cel mai bun loc pentru montaj al unui detector de gaze este pe tavan, deasupra sursei posibile de scurgeri de gaz.

In cazul in care se doreste montarea acestui dispozitiv in dormitor, acest lucru trebuie facut in apropierea patului, pentru a monitoriza aerul din jurul acestuia.

 

Cat de util este un detector de gaze INIM?

 

Este foarte important de stiut care este dispozitivul cel mai potrivit pentru fiecare spatiu, daca trebuie un detector de gaze pentru apartament sau si pentru monoxid de carbon.

Principalul rol al acestuia este acela de sesiza anumite emanatii de gaze naturale si de a avertiza asupra acestui fapt, dar si de a opri alimentarea cu gaz in cazul in care modelul de detector de gaz o permite.

In cazul in care se opteaza pentru un detector de gaze pentru centrala termica sau daca se doreste  depistarea fumului de la sobe in incapere, este necesar sa se aleaga un detector de gaze  care permite si anumite setari pentru monoxid de carbon.

 

 Ce caracteristici are un detector de gaze portabil?

 

Exista un anumit tip de detector gaze naturale portabil, care functioneaza pe baza de baterii sau acumulatori. Acesta este un detector de gaz metan wireless si poate fi transportat oriunde, pentru a masura calitatea aerului.

Cele mai bune detectoare de gaze sunt acele  modele care trebuie instalate la o distanta de aproximativ 1- 3 metri de sursa de gaz. Acestea pot fi detector de gaze fara fir sau detector de gaze cu  fir, insa indiferent de model, trebuie ca montajul sa fie efectuat de catre o persoana autorizata.

 

Ce tipuri de senzori foloseste un detector de gaze INIM?

 

Se pot clasifica detectoarele de gaze naturale si in functie de tipul de senzor folosit.  Se recomanda ca sa fie achizitionate acele modele cu senzor care au sensibilitate reglabila. Acest lucru poate determina aparatul sa alarmeze daca se atinge o valoare intre 5 si 15 % din cantitatea minima pentru explozie.

Fiecare tip de senzor are o durata de viata, luni sau ani de functionare, care pot fi un criteriu important pentru alegerea detectorului de gaze naturale.

  Detectoarele de gaz folosesc patru tipuri de senzori, si anume:

  • Senzor electrochimic, acesta poate detecta foarte multe tipuri de gaze si are o durata de viata de maxim trei ani
  • Senzor catalitic, acesta este folosit pentru detectarea gazelor combustibile si are o durata de viata intre trei si cinci ani
  • Senzor cu infrarosu, acestea reactioneaza mai rapid si se bazeaza pe proprietatea gazelor de a absorbi radiatie infrarosie. Aceste modele de detectoare de gaze naturale au o durata de pana la 15 ani
  • Senzor ultrasonic, detecteaza sunetul pe care gazul il produce atunci cand este emanat

 

Care sunt avantajele unui detector de gaze naturale?

 

Cel mai important avantaj ale unui detector de gaze este acela ca isi dovedeste eficienta in cazul unei explozii produsa de scurgeri de gaz sau poate salva de la o intoxicatie sau moarte in cazul excesului de monoxid de carbon.

In zilele noastre, un detector de gaze obligatoriu este dotat cu alarma care avertizeaza sonor in caz de pericol. Acest detector de gaz cu alarma produce sunete cu o intensitate de 70 dB, insa cu cat numarul de decibeli este mai mare, cu atat va suna mai puternic alarma.

 

  De unde cumpar un detector de gaz bun?

 

Una dintre cele mai dificile lucruri este sa decizi de unde se cumpara un detector de gaz bun. Desi exista foarte multe posibilitati in magazinele fizice de specialitate, totusi un detector de gaze naturale la pret bun se gaseste in magazinele online care ofera o gama diversitate, dar pun la dispozitie si diverse promotii care fac mai convenabila o achizitie online.

Garantia pentru un detector de gaze naturale porneste de la 24 de luni, indiferent de modelul ales si de locul achizitiei.

Este recomandat insa de catre specialisti sa se aleaga un model de detector de gaze naturale pentru apartament care sa ofere un bun raport calitate/ pret.

 

Cum se intretine si verifica un detector de gaze INIM?

 

Instalarea detectoarelor de gaze naturale este obligatorie pentru acele cladiri construite dupa 2009. Insa acestea sunt cea mai buna alegere pentru siguranta indiferent de anul constructiei.

Orice detector de gaz trebuie verificat anual de catre persoanele autorizate. Insa, trebuie tinut cont si de tipul de senzor ales, pentru a vedea care este durata de viata a acestuia.

 

Detector de gaze  – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: “detector de gaze pret“, “detector de gaze pentru apartament” sau “detector de gaze cu electrovalva pret“, “detector de gaz alarma” ori “detector de gaz bun“, “detector de gaz bucatarie” si “detector de gaz cu electrovalva montaj“.

Cautari similare: “detector de gaz cu electrovalva montaj“, “detector de gaze e obligatoriu” sau “detector de gaz si fum“, “detector de gaz inteligent” ori “detector de gaz metan wireless“, “detector de gaz natural” si “cat costa un detector de gaz“, “detector de gaz si incendiu“, “detector de gaz pentru centrale termice“.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti, creare site de prezentare, realizarea magazin online, promovare magazin online.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.