Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

CONTACT RAPID

PRODUCATORI

sisteme de control acces
sisteme de control acces

Sisteme de control acces | Sisteme de control acces si pontaj | Sisteme de control acces hotelier |

Care este rolul sistemelor de control acces si cum functioneaza acestea? In ultima perioada, din ce in ce mai mult se pune pret pe securitate, atat in randul oamenilor obsnuiti, cat si al diverselor companii.

Acest lucru a dus la aparitia acestor sisteme de control acces, care ofera posibilitatea anumitor persoane autorizate sa poata intra in anumite zone, dar elimina si riscul de a patrunde acolo persoane care nu au voie.

 

Sisteme de control acces – Care a fost evolutia de-a lungul timpului?

 

Printre primele sisteme de control acces pot fi considerate cele mai simple modele, mai exact interfoanele. O data cu dezvoltarea acestora, au aparut sisteme de control acces mult mai complexe, care pot monitoriza fiecare persoana care intra intr-un spatiu supravegheat, pana in momentul in care aceasta paraseste spatiul respectiv, acestea purtand numele de sisteme de control acces si pontaj.

Acest model de sistem de control al accesului este din ce in ce mai des utilizat in randul corporatistilor, dar incepe sa prezinte interes si pentru cei care conduc afaceri mai mici sau pentru anumite persoane fizice.

 

Sisteme de control acces – Care este rolul?

 

Exista numeroase beneficii pe care le aduce un sistem de control acces, fie ca este vorba despre persoane fizice, fie ca este vorba despre persoane juridice. Acestea sunt cea mai buna solutie pentru a securiza un anumit spatiu de o importanta mai mica sau mai mare.

Acest gen de sisteme de control acces ofera posibilitatea de a restrictiona, monitoriza sau directiona traficul de oameni sau masini catre sau dispre o locatie anume. Astfel, datorita acestui gen de sisteme de control acces, se reuseste evitarea problemeleor care sunt cauzate de accesul anumitor persoane neautorizate in acele spatii.

De asemenea, aceste sisteme de control acces pot oferi inclusive monitorizare video sau audio, acestea putand fi accesate fie doar de o persoana, fie de toti locuitorii sau angajatii unui anumit spatiu.

 

Sisteme de control acces – Unde sunt utilizate?

 

Sistemele de control acces sunt instalate acolo unde se doreste limitarea accesului in unele locatii. Astfel, utilizatorii acestui sistem de control acces sunt predefiniti si au acces doar in anumite locatii, la anumite intervale de timp.

Cele mai intalnite aplicatii ale acestui  tip de system sunt:

  • sistem de control acces si pontaj, pentru diferite firme sau societati si institutii, acestea ofera un control permanent al personalului
  • sistem de control acces hotelier, foarte util pentru monitorizarea accesului in camera
  • sisteme de control acces de tipul stand- alone, foarte utile pentru spatii de mici dimensiuni

 

Sisteme de control acces si pontaj – Ce presupune?

 

Aceste sisteme de control acces si pontaj au aparut in anumite zone rezidentiale, corporatiste si sisteme de securitate. Acestea ofera accesl in anumite spatii doar persoanelor autorizate. De asemenea, acea functie de acces si pontaj permite monitorizarea persoanelor , de la intrarea si pana la iesirea din acel spatiu securizat cu sistemul de control acces.

Controlul accesului in acel spatiu securizat se face pe baza unui sistem control acces cu card sau pe baza citirii amprentei sau retinei. Aceste cititoare de carduri se afla montate  la usile de acces, intrarea in parcari sau in acele locuri unde este necesara montarea unui sistem de control acces.

 

Ce inseamna un sistem de control acces hotelier?

 

Atunci cand vorbim despre un sistem de control acces hotelier, ne referim la acele sisteme care pe langa incuietorile de control acces , ofera si posibilitatea de a programa si de a citi memoria  incuietorilor.   Aceste sisteme nu necesita cablare, caci incuietorile functioneaza pe baza de baterii.

In camerele de hotel, toate economizoarele de energie pot functiona doar cu ajutorul cardurilor de la incuietorile sistemului de control acces hotelier, in acest fel clientii fiind obligati sa scoata cardul la plecarea din camera.

 

Sisteme de control acces – Care sunt modalitatile de acces folosite in diverse spatii?

 

Printre cele mai folosite modalitati de acces intr-un spatiu sau cladire trebuie mentionata cartela de proximitate. Aceasta este folosita inclusiv la interfoanele blocurilor, iar in momentul in care este recunoscuta de sistemul de control acces, se deschide usa.

Printre alte metode de acces, ar mai trebui mentionate citirea retinei, amprenta, inclusiv tastarea unui anumit cod de acces.

 

Care sunt beneficiile aduse de un sistem de control acces?

 

Unul dintre cele mai importante beneficii aduse de un astfel de sistem de control acces este siguranta. Studiile au aratat ca in urma instalarii interfoanelor la blocuri, spargerile din apartamente au scazut foarte mult.

In urma montarii unui sistem de control acces, pot fi controlate fiecare intrare si iesire dintr-un anumit spatiu, iar in cazul in care este instalat si un sistem de supraveghere video, poate fi cunoscut tot ceea ce a facut o anumita persoana de la intrarea pana la iesirea din spatiu.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti, creare site de prezentare, realizarea magazin online, promovare magazin online.


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.